gratis en vrijblijvend adviesgesprek 20 jaar ervaring met uitkeringsinstanties kosten worden vergoed door de overheid    | Bel direct >> 020 627 3795 |

Bent u het oneens met het UWV? Boos of geïrriteerd door een onterechte beslissing over uw WIA uitkering? Advocatenkantoor Willering in Amsterdam helpt u graag bij het indienen van uw WIA bezwaar en/of beroepsprocedure. Mijn kantoor heeft jarenlange ervaring met het maken van bezwaar of beroep tegen beslissingen van het UWV. Als WIA advocaat in Amsterdam verdedig ik graag uw positie.

De Wet WIA

De Wet-WIA bestaat uit twee regelingen; de WGA en de IVA. Voor beide regelingen kunt u met de hulp van een WIA advocaat bezwaar maken tegen een afwijzende beslissing op uw aanvraag voor een uitkering.

WGA: wanneer u gedeeltelijk weer zou kunnen werken

De WGA is een afkorting die staat voor Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten. U kunt een WGA-uitkering aanvragen wanneer u door uw beperkingen wel kunt werken, maar minder kunt verdienen dan het loon dat u vóór uw arbeidsongeschiktheid verdiende. Ook heeft u mogelijk recht op een WGA-uitkering wanneer u tijdelijk helemaal niet kunt werken.  

IVA: wanneer u helemaal niet meer kunt werken

De IVA is een afkorting die staat voor Inkomensvoorziening voor volledig en duurzaam arbeidsongeschikten. Wanneer blijkt dat u door een ziekte volledig arbeidsongeschikt bent komt u in aanmerking voor een IVA-uitkering.

Een WIA advocaat voor UWV bezwaarschrift

Advocatenkantoor Willering merkt in de praktijk dat veel mensen zich door het UWV onbegrepen voelen en graag een UWV bezwaarschrift opstellen met een ervaren WIA advocaat. Vaak valt de WIA beoordeling nadelig uit, met tot gevolg een lage of zelfs geen WIA uitkering. Voorbeelden van situaties waarin ik u goed kan bijstaan met een UWV bezwaarschrift:

  • “Ik ben niet in staat om te werken vanwege een chronische ziekte”
  • “Ondanks een terugval in mijn gezondheid moet ik blijven solliciteren van het UWV”
  • “Ik ben beperkt belastbaar door fybromyalgie”
  • “Ik krijg een lage WGA uitkering ondanks de ziekte van Lyme”
  • “Mijn CPTSS depressies en angststoornis worden niet op waarde geschat door het UWV”
  • “Ik ben ziek door een ongezonde werkplek (fijnstof, asbest, gevaarlijke gassen)”

U kunt een beroep doen op Advocatenkantoor Willering als uw aanvraag voor een uitkering door het UWV is afgewezen of als uw WIA uitkering is gestopt. Belangrijk! Binnen 6 weken moet een UWV bezwaarschrift worden ingediend. U kunt ook worden bijgestaan in bezwaar tegen een beslissing over een WGA-loonaanvullingsuitkering of een vervolguitkering.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Wanneer u langdurig arbeidsongeschikt bent, geeft u uw geld liever niet uit aan een WIA advocaat. Advocatenkantoor Willering werkt daarom ook op basis van pro deo. Dit betekent dat de kosten van rechtsbijstand vergoed worden door de overheid. In dat geval betaalt u slechts een inkomensafhankelijke eigen bijdrage die door de overheid wordt bepaald. Meer informatie over gesubsideerde rechtsbijstand is te vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Tijdens een gratis adviesgesprek kan ik dit ook vrijblijvend toelichten. 

In alle gevallen ben ik van tevoren transparant over de kosten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Ontvang direct hulp!

Heeft u vragen of behoefte aan directe hulp of advies? Of wilt u een gratis kennismaking met onze WIA advocaat in Amsterdam? Laat uw gegevens achter, dan krijgt u direct een reactie.